dimarts, 27 d’octubre de 2015

Després de la lectura de Xènia

Fins dimecres, 18 de novembre, després de la tertúlia sobre el llibre, cal dur a terme i presentar un d'aquests treballs creatius motivats per la lectura:

 1. Monòleg de 120 paraules d'algun personatge (escrit i llegit a classe, o bé lliurat en àudio o vídeo enregistrat amb el mòbil). Us en donem alguns exemples: 10 àudios de 3r ESO, i un vídeo amb 9 monòlegs fets per alumnes de 4t ESO de l'institut.
 2. Dos captures de pantalla d'una conversa de whatsapp entre dos personatges de l'obra (amb perfil i foto fictícies) que responguen a un moment o una situació donada dins l'obra. (2 alumnes). Mireu alguns treballs de companys del curs passat en aquesta presentació (es troben a partir de la diapositiva 10)
 3. Microrelat de 111 paraules per a participar en el concurs Tirant lo Blanc, seguint el tema proposat: Volem igualtat. Teniu les bases en aquesta web. Podeu llegir models de text que van guanyar anys anteriors en aquest enllaç per tal de superar-los (cliqueu). Si el voleu fer de tema lliure (però relacionat amb la lectura de Xènia), també ho podeu fer. No oblideu posar-hi un títol.
 4. Conte/Relat de tema lliure o bé al voltant de l'obra llegida de Xènia, (una continuació de la història, un final diferent, un capítol nou inexistent, etc...), de 3/4 pàgines mecanografiades en lletra arial i cos 12. La idea és poder presentar aquest treball a la nova edició dels Premis Sambori, al mes de febrer, si és que us ha quedat bé i voleu concursar-hi. En aquest Pdf en línia (document d'ISSUU) podreu trobar l'inici d'algunes històries guanyadores.
 5. Ressenya del llibre (seguint l'esquema i forma explicats a l'enllaç) llegida a classe o lliurada en àudio (format mp3), o vídeo gravat amb el mòbil (en pantalla horitzontal!), amb la vostra explicació. Si voleu escoltar-ne exemples, cliqueu a l'enllaç. En vídeo, els alumnes de Batxillerat feren aquestes altres ressenyes amb mòbil sobre un mateix llibre.
 6. Booktràiler del llibre en un vídeo d'almenys 45 segons (fins a dos minuts màxim). Aquest el podeu fer entre dos companys de classe. Pot ser elaborat amb veu en off o amb text escrit al peu de les imatges, però sempre amb música de fons i fotos o fragments de vídeo propis, però també trobats a internet i remesclats, sempre al·lusius a l'argument de Xènia, i sense contar-ne el final. Ha de tenir títols de crèdit: Booktràiler de Xènia, tens un Whatsapp..., autors (???), títol de la música (???), procedència de les imatges (???), data, etc. Ací teniu algun exemple més:
  1. Els jocs de la fam
  2. Terra baixa (però sense contar el final)
  3. El libro de los portales
  4. Dos velas para el diablo
Els treballs s'han de presentar al professor en classe fins al 18 de novembre, o bé enviar-los abans al seu correu verbascripta@gmail.com identificant-se amb nom i grup.

- - - - - - -
P.S. (9-11-2015). Incrustem ací baix el primer dels booktràilers que ens ha arribat dels companys Pablo González i Eduardo Albentosa. Hem de recordar que al final heu d'introduir títols de crèdit al vídeo: el mot "Booktràiler" amb el nom dels autors, i, convé també citar les fonts de les imatges (d'on han eixit), quin és el títol de la música, i la data del treball.