diumenge, 13 d’abril de 2014

Projecte: Relat digital - 2014

Aquesta és la meua història (i estic enganxat/da a ella)
La setmana pròxima hem de veure la manera com farem les diferents modalitats de relats digitals als grups 3A i 3E. Almenys escriurem tots unes línies seguint les pautes del guió: cal començar amb una pregunta dramàtica. Després de redactar el text, el llegirem a classe davant els companys per veure quines millores s'hi poden fer.  En la tercera i quarta sessió els gravarem narrats per vosaltres. Ja serà després de les vacances. Ara bé, els qui vulgueu, podeu intentar buscar imatges i música que puguen acompanyar la vostra història i editar el vídeo amb algun dels programes que us deixem baix.

Heus ací els 9 vídeos de relats digitals model que vam veure a classe.

Ara podeu veure un parell de relats digitals diferents, no sols perquè estan en anglés nordamericà, sinó perquè apareixen en persona els relators. En el primer, Amy's Story, la protagonista relata el seu trastorn alimentari greu i els esforços que fa per superar-lo. Podeu seguir-lo amb subtítols en castellà. El segon vídeo és un relat coral de joves que parlen sobre la seua mare. Un muntatge semblant a aquest darrer és el que us proposa de fer el professor quan hàgem gravat totes les intervencions.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


POSTPRODUCCIÓ DEL VÍDEO En acabar la preparació del guió escrit i ja amb les imatges preparades en una carpeta de l'ordinador i la música triada, descarregueu-vos el programa Fotos Narrades 3 per a Windows. Programa que edita / crea vídeos només amb imatges / fotos. 

 >>> Fotos Narradas 3 <<< (des de carpeta personal)
 >>> Fotos Narradas 3 <<< (des de Microsoft)

Programa alternatiu més potent per a crear vídeos amb fotos i vídeos vostres gravats en qualsevol format.

 >>> Windows Movie Maker 2012 <<< (des de Microsoft)


Per a aprendre a manejar el senzillíssim programa Fotos Narrades 3 (PhotoStory3 en anglés), pengem un tutorial que explica el funcionament bàsic d'aquest editor de vídeo amb fotos.
 
Tutorial del programa Fotos Narrades 3 per Verbascripta