dissabte, 21 de gener del 2012

Activitats de lectura per a la segona avaluació






  1. Abans de llegir el Tirant lo Blanc
  2. Guia de lectura
  3. Fem resums
  4. Avaluació de la lectura





  1. Abans de començar la lectura del text us propose una visita a la següent pàgina web: "Tirant lo Blanc o la pau no passa pels exèrcits" d'Antònia Carré. Dins l'apartat "Aspectes de la novel·la" trobareu una explicació interessant sobre la vida del cavaller medieval, l'arnés, els ordes de cavalleria, els tornejos, etc., que us ajudaran a entrendre millor la novel·la.
  2. Guia de lectura: Contesteu les 34 preguntes de la guia de lectura (pàgines 201 a 206) i prepareu un escrit amb les respostes. Tingueu cura de la presentació (portada, identificació, marges laterals, etc...) Reviseu la redacció i per últim l'ortografia. La data de lliurament del treball finalitzarà el dia 17 de febrer.
  3. Fem resums: a partir d'ara podeu deixar comentaris en el blog Quadern Gris de 3r de cada capítol segons l'aneu llegint, o bé d'aquell capítol que us haja agradat més (intenteu no repetir els comentaris). Es tracta de treballar el resum i la síntesi. Heu d'ordenar el vostre comentari amb coherència i relacionar les frases amb connectors (cohesió). Els comentaris han d'estar signats amb el nom de l'autor/a i el curs, i no superar un màxim de 75 paraules. Aquest apartat és voluntari però puntuarà en la nota final de lectura.
  4. Avaluació de la lectura: dels 2 punts de la lectura, 1 serà per al control de classe, 0'5 per al treball escrit i 0'5 per al comentari en el blog.



20 comentaris:

Anònim ha dit...

Sarai Peña 3ºC
El capítol que més m'ha agradat a sigut quan nombren a Tirant cavaller i té que lluitar amb dos cavallers i els derrota a els dos , lluita amb el segon per una doncella

Anònim ha dit...

Guillermo Martos 3ºv.
El capitol que més m'ha agradat ha sigut "Les formidables batalles de Tirant a Londres". En aquest capitol te que lluitar amb altres cavallers a tota ultrança després de recuperar-se de les ferides sofrides amb la lluita con Vilesermes. També va lluitar amb el gos del príncep de Gal·les. I van apareiser el quatre enmascarats y els va gunyar a tots y també apareix Kirieleison que va morir abans de enfrentar-se a Tirant cuan va vore que en el sepulcre anomenaven a Tirant valeros cavaller.

Anònim ha dit...

Laura P. 3ºC
Van arribar cuatre caballers armats buscant a Tirant, iban enmascarats perque eres reis i no volien que els reconegueran i li donaren tratos especials, van dir que devien tocar un dels seus escuts per a combatre amb ells, van lluitar moltes persones pero ningú els podia guanyar, un dia Tirant va tocar tots el escuts i un a un el va vencer.

Anònim ha dit...

Santi Pérez Martínez 3V

EL capitol que més m'ha agradat ha sigut el de com Tirant va alliberar l'illa de Rodes que trata sobre que Tirant s'entera de que l'illa de Rodes habia sigut conquerida pels turcs. Tirant decidix anar amb l'ajuda del jove Princep Felip. Durant el viatge paren en Sicilia on Felip s'enamora de la princesa Ricomana. Ja en Rodes gràcies a la brillant estrategia de Tirant amb una barca i foc fa que els turcs se'n vagen

Anònim ha dit...

Marc Ferrandis Lopez 3v
El capitól que més ma agradat ha sigut"De com Tirant va ser armat cavaller i va guanyar molta fama a Londres"
Perque ahi es on comença a combatre i a guanyar els tornetjos,pero sobre tot el que mes ma agradat del capitól es la lluita a mort amb el senyor de les Vilesermes per honor i amor, que deesprés de un llarg combat emocionant i amb moltes ferides pel mig,guanya Tirant.

Anònim ha dit...

Noelia 3ºC
El capítol que més m'ha agradat ha sigut:"Les formidables batalles a Londres"
Perque Tirant es posa a lluitar amb un gos molt gran sense portar l'espasa per a estar en les mateixes condicions i al final va guanyar Tirant,mossegant-li el coll. Van arribar 4 caballers enmascarats per a lluitar amb Tirant(entre ells el rei de Polònia) als qui va derrotar. Kirieleison va anar a venjar al seu rei peò abans van a la tomba del rei i el cavaller al vore que a Tirant li anomenaven virtuós caballer, li va donar un atac y es va morir.

Anònim ha dit...

Edu Burgos 3º
Una de les coses que més m'ha agradat es que el llibre era fàcil de llegir i que et mantenia engantxat a cada capítol.El capítol que més m'ha agradat ha sigut l'últim perquè m'ha pareixcut molt emocionant que moriren tants personatges importants.També mai hauria imaginat que Hipòlit acabaría sent emperador de l'imperi.

Anònim ha dit...

Hèctor Luna Martín 3V
El capítol que més m'ha agradat ha sigut el de "Les formidables batalles de Tirant a Londres"
M'ha agradrat aquest capítol perque Tirant lluita amb un gos(l'alà`) i el mata mossegant-li el coll, després apareixen quatre enmascarats, un d'ells es tratava del rei de Polónia.Cada enmascarat tenia un escut:el de l'Amor,Honor,Valor y Menysvaler y cada cavaller que els vulga desafiar els tenia que tocar amb la punta de l'espasa. Tirant va derrotar als quatre. Kirieleison volia venjar al seu rei, pero se li va regirar la bilis.

Anònim ha dit...

Evelyn Pillajo 3V
Desprès de que Tirant va alliberar centenars d’esclaus cristians de la cuitat d’Alexandria. Felip i Ricomana en van abraçar. Pocs dies desprès van arribar els ambaixadors del rei de França per dir que si aprovava el casament del seu fill. Ricomana va sotmetre a moltes proves a Felip les quals va superar totes. L’ultima va ser la més graciosa ja que el Felip la superar per pura sort, per que ell volia agafar el llit pobre però per diverses circumstancies va agafar el més ric.

Anònim ha dit...

David Ruiz Gamarra 3V
El capítol que més m'ha agradat es "Les formidables batalles de Tirant a Londres", perqué Tirant lluita contra un gos gegant, que mata d'un mos. En aquest capítol també es baralla amb cuatre enmascarats que, per supost, Tirant mata. Més tard es da compte de que un dels enmascarats es el rei de Polonia, i un home el vol assasinar. Pero l`home mor i Tirant es salva.

Anònim ha dit...

Andrés Fortaleza Lobillo 3r ESO V
El capítol que més m'ha agradat a sigut "De com Tirant va cristianitza r la Barberia",perqué Tirant naufraga amb plaerdemavida i quan arriben a terra es separen i Tirant ajuda al rei d'aquelles terres per a defensar-se del rei Escariano que vol casar-se amb la filla del seu rei. La filla va ser cristianitzada per Tirant i aleshores el rei Escariano al volerse casar amb la princesa es va crstianitzar també.

Anònim ha dit...

Cristian Pedrero 3rV
El capitol que més m'agradat és
"De com Tirant va lluitar contra El Gran Caramany" , Tirant es trenca la cama després de despenjar-se per la corda de la finestra de l'habitació de Carmesina , l'emperador li diu que El Gran Caramany, s'acostaba amb un gran exércit . Tirant va idear un pla per a verçer-los , va tirar els bots al voltant de les galeres i va encendre el fanals i torxes, els turcs es varen espantar i huiren.

Anònim ha dit...

Patricia Guill 3ºC
El capítol que més m'ha agradat a sigut ''De com Tirant lo Blanc va decidir fer-se caballer''. Parla de que Tirant es troba a un ermità que li dona un llibre anomenat Arbre de batalles, on posa totes les normes i coses necessaries per a ser un caballer. Tirant, Diafebus i altres trenta homes més es posen en camí a Londres per a presentar-se al rei i per a veure la boda reial.

Anònim ha dit...

Eva Aulló 3ºC
El capitol que més m'ha agradat ha sigut el d'Els formidables batalles de Tirant a Londres.
A on Tirant lluita contra 4 cavallers per a fer-se dignes d'amor,honor,valor i menysvaler i éste gana als 4, un d'ells era el Rei de Polonia.
Després va a anar a visitar a l'ermità com li HABIA promés.

Anònim ha dit...

Jorge Castejon Gayoso 3V
El capitol que me m'ha agradat a sigut " De com Tirant va decidir fer-se cavaller ". En Anglaterra en el segle 15 el rei d'Anglaterra va fer una seremonia per a que tots els cavallers lluitaren a Anglaterra. Tirant lo blanc era un cavaller que vivia a França va anar, guillem de Varroic estava llegint un llibre que anaba sobre les regles de les batalles, l'hi va contar dos capitol i l'hi van agradar.I se va anar amb els seus amics cavallers fins a arribar a Anglaterra.

Anònim ha dit...

Martin Farinós 3V

El capítol que mes m'agradat ha sigut "De com Tirant va alliberar l'illa de Rodes".
En aquest capítol es Tirant intenta que Felip (fill del rei de frança) i Ricomana es casen.A banda d'aixo conseguix conquistar l'illa de Rodes amb dos ardits molt bons que son: enganyant al soldat del Caire donant-li aliments i cremant-li un baixell.Aixi es com Tirant aconseguix conquistar l'illa de Rodes

Jose Luis Álvarez Guardioala ha dit...

Jose Luis 3ºC
El capitol que més m'ha agradat ha sigut "Les formidables batalle de Tirant a Londres"
Perque Tirant lluita amb el señor de vilesermes y el guanya y gana "fama"
y despres arriben 4 cavallers a Londre i Tirant els reta als 4 per guanyar amor,honor,valor i menysvaler.
Uns dels cavallers era el rey de Polonia i aleshores arriba un cavaller per vengarse però no va poder vengarse.

Alvaro Saez Ruiz ha dit...

Alvaro Saez 3C
El capitol que mas me a agradat a sigut
A Adrianòpolis, Tirant agafa una pulmonia i veu venir la seva mort. Abans, es confesa i fa testament a favor d'Hipòlit i escriu una carta a Carmesina. Mor de camí a Constantinoble, on dessitjava anar per veure la seva enamorada per última vegada. L'Emperador, trist i plorós, no va poder resistir veure la seva filla en aquell estat i va morir.

Anònim ha dit...

Anderson 3ºC
El capitol que més m'agradat es l'últim quan Tirant va salvar al se cosí Diafebus que estava prisoner.
Mentres tornava va morir d'un mal y la princesa quan es va assabentar patix molt, el seu pare,l'emperador, mort al veure la seua filla com patia. Carmesina també mor del sofriment. La mare de la princesa mor tres anys després d'haver estat con Hipòlit.
Els cadàvers de Carmesina i Tirant descançen junts per sempre.

Anònim ha dit...

A Adrianòpolis, Tirant li fa molt mal el costat i veu venir la seva mort. Abans, es confesa i fa testament. Mor de camí a Constantinoble, on dessitjava anar per veure la seva enamorada per última vegada. Carmesina, en veure la mort del seu marit i abocada sobre el cadáver, amb l'ànima adolorida sent que també ha arribat la seva última hora, va anar a avisar els seus pares, l'Emperador, no va poder resistir veure la seua filla en aquell estat, va morir. Carmesina es confesa i fa testament. Carmesina mor sobre el cos de Tirant.


de Irene Hernández Mascarell 3ºC